Analýza problémů při obrábění kulového čepu pro osobní automobil

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Obsahem bakalářské práce je návrh technologického řešení v reakci na problém při obrábění kulového čepu. Na kouli byla zaznamenána vada na povrchu během obrábění vyměnitelnou břitovou destičkou. Byla provedena analýza jakosti povrchu a navrhnuta vhodná metoda řešení problému.
This bachelor thesis deals with proposal of technological solution to a problem when cutting a knuckle bolt. A problem appeared during cutting a knuckle bolt with an exchangeable cutting tip. A roughness measurement has been made and a roughness parameter Rz has been evaluated.
Description
Citation
LÍBAL, D. Analýza problémů při obrábění kulového čepu pro osobní automobil [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Josef Chladil, CSc. (předseda) doc. Ing. Ľubomír Javorek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Vrba, CSc. (člen) Ing. Martin Petrenec, Ph.D. (člen) Ing. Martin Slaný, Ph.D. (člen) Ing. Oskar Zemčík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-14
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Proč jste nepoužil kruhový tvar VBD? 2. Dokážete vysvětlit pojem „jakost povrchu“? 3. Zkoušel jste měnit procesní parametry u stávajícího nástroje? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO