Úprava simulátoru pro testování ložisek pro vesmírné aplikace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zabývá konstrukční úpravou zařízení, které umožňuje zkoumání vlastností valivých ložisek při kosmických podmínkách. Úprava je nutná pro otestování nového valivého ložiska s jinými rozměry. Předepnutí ložiska musí být centrované a uzpůsobené pro rychlou výměnu tepla s okolím. Důraz je kladen na maximální využití stávajících komponent a torzní tuhost zařízení. Výstupem práce je průvodní zpráva a výkresy umožňující výrobu nových komponent.
This bachelor thesis deals with the design of a device, which allows exploration of rolling bearings properties in space conditions. The adjustment is necessary for testing of a new rolling bearing with different dimensions. Preload of the bearing must be centered and adapted for rapid heat exchange with the surroundings. The effort is made to use maximum number of existing components and torsion stiffness of the device. The thesis outputs are the accompanying report and the technical documentation allowing the production of new components.
Description
Citation
OKÁL, M. Úprava simulátoru pro testování ložisek pro vesmírné aplikace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. David Paloušek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Milan Klapka, Ph.D. (místopředseda) Ing. David Košťál, Ph.D. (člen) Ing. Jakub Roupec, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Koutecký, Ph.D. (člen) Ing. Libor Nohál, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-14
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a ZODPOVEDĚL otázky oponenta. doc. Ing. David Paloušek, Ph.D. - Proč nebylo v práci použité adaptivní mashování při MKP analýze (jemnější síť)? - ZODPOVĚDĚL - Jaký druh prvku je použit při tvorbě sítě pro MKP analýzu v Inventoru? - NEZODPOVĚDĚL - Jaký je důvod proč se ložisko na součásti nelisuje, ale dochází pouze k sepnutí/stažení přes čela? - NEZODPOVĚDĚL Ing. Jakub Roupec, Ph.D. - Jakým způsobem se běžně upevňuje vnitřní kroužek ložiska na hřídel? - ZODPOVĚDĚL - Jaký je důvod volby speciálního ložiska a obecně navržené konstrukce? - ČÁSTEČNĚ ZODPOVĚDĚL
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO