Vliv temperace na rozměry dvoukomponentních polykarbonátových výlisků

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce je zaměřena na změnu rozměrů dvoukomponentního polykarbonátového výlisku během procesu temperace. V práci je uveden kompletní popis výroby vnější čočky pro automobilový světlomet. Experimentální část je zaměřena pouze na část procesu, na temperaci. Předmětem experimentu je určit vliv teploty v temperační peci a vliv používaných lamel na rozměry polykarbonátového výlisku. K vyhodnocení správnosti rozměrů je použito 3D měření. Míra vlivu lamel je zkoumána se třemi typy lamel.
This bachelor thesis is focused on changing the dimensions of two-component polycarbonate holding during the tempering process. In the thesis there is a complete description of the production of the external lens for the automobile headlight. The experimental part is focused only on the part of the process, the tempering. The subject of the experiment is to determine the effect of the temperature in the tempering furnace and the effect of the used slats on the dimensions of the polycarbonate molding. 3D measurements are used to evaluace dimensionality. The influence of the slats is examined with free types of slats.
Description
Citation
SVOBODOVÁ, H. Vliv temperace na rozměry dvoukomponentních polykarbonátových výlisků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Bach, CSc. (místopředseda) Ing. Kateřina Mouralová, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Jaroš, Ph.D. (člen) Ing. Petr Navrátil (člen) Ing. Karel Neužil (člen)
Date of acceptance
2018-06-14
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Z jakého důvodu jste při experimentech měřila rozměry vždy pro dvě sady výlisků? 2. Co ovlivňuje tvar lamely, na kterou se výlisky odkládají? 3. Jaké rozmezí teplot je při zkoušení výlisků přijatelné? 4. Proč se provádí temperování plastů? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO