Pozitivní a negativní selekce mitochondriálního genomu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
F
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá detekcí pozitivní a negativní selekce v mitochondriálním genomu bezobratlých a obratlovců. Součástí práce je zpracovaná teorie evoluce a evolučních modelů. Hlavním bodem práce je vytvoření souboru algoritmů pro detekci pozitivní a negativní selekce v programovém prostředí RStudio. Následně jsou výsledky porovnány s hodnotami získanými nástrojem PAML.
This bachelor thesis deals with positive and negative selection detection in mitochondrial genome of invertebrates and vertebrates. The component of this paper is to interpret the theory of evolution and evolution models. The main objective of this bachelor thesis is to formulate the algorithm package for a positive and negative selection detection in a program environment, RStudio. Consequently, outcomes of algorithm are compared to values acquired by tool PAML.
Description
Citation
SVOBODA, M. Pozitivní a negativní selekce mitochondriálního genomu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Martin Augustynek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Denisa Maděránková, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Sekora (člen) MUDr. Tibor Stračina, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Vladan Bernard, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-14
Defence
Student se nedostavil k obhajobě bakalářské práce.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO