Srovnání vybraných hemodynamických parametrů a povrchové teploty těla mezi vrcholovými sportovci a normální populací po zátěži

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práca je venovaná tematike sledovania hemodynamických parametrov, povrchovej teploty tela populácie a zmien týchto veličín spôsobených telesnou záťažou. V práci je zahrnutá aj literárna rešerš zo spomenutej oblasti, kde sa sústreďuje najmä na pulz, krvný tlak, prietok krvi, jeho rýchlosť a na povrchovú teplotu tela, v zmysle ich hodnôt v kľude, spôsoby ich merania a ich zmeny vplyvom záťaže. Dvadsať probandiek, desať športovkýň a desať nešportovkýň bude podrobených dvom typom záťažových testov pre odsledovanie zmien vybraných hemodynamických parametrov a pre porovnanie sledovaných skupín. Nasleduje kvantitatívna a štatistická analýza nameraných dát.
The thesis deals with monitoring of hemodynamic parameters, body surface temperature of population and changes in these physical parameters caused by physical exercise. This thesis includes literary research from mentioned area, focusing mainly on pulse, blood pressure, blood flow, its velocity and body surface temperature, in meaning of their resting values, methods of measurement and their changes caused by exercise. Twenty women, 10 sportswomen and 10 women from normal population will undergo two types of exercise test to monitor changes in chosen hemodynamic parameters and to compare different groups of women. This part is followed by quantitative and statistical analysis of the measured data.
Description
Citation
REMENÁROVÁ, V. Srovnání vybraných hemodynamických parametrů a povrchové teploty těla mezi vrcholovými sportovci a normální populací po zátěži [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (předseda) Mgr. Daniel Vlk, CSc. (místopředseda) Ing. Lukáš Smital, Ph.D. (člen) Dr. Ing. Vlastimil Vondra (člen) doc. MUDr. Iva Slaninová, Ph.D. (člen) Mgr. Ing. Karel Sedlář, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-14
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Ing. Smital položil otázku: K čemu se získané výsledky využijí? Dr. Vondra položil otázku: Jak dlouho po zátěži došlo k měření parametrů? Doc. Kolářová položila otázku: Korespondují vaše výsledky s literaturou? Studentka obhájila bakalářskou práci a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO