Pokročilý FTP server

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá protokolem FTP a jeho možnostmi ověřování kontrolních CRC součtů, třídění multimediálních dat podle autorů, žánrů, roků a tvorbě statistik přenosu. Tyto možnosti byly ukázány na FTP serveru GlFTPd. Do GlFTPd byl nainstalován plugin PZS-NG umožňující další nastavení. Byl také nainstalován IRC robot Eggdrop, který při použití skriptu ngBot z PZS-NG umožní vypsat informace o nahrávaných souborech a serveru na IRC kanál. GlFTPd byl nainstalován na fyzický stroj s linuxovou distribuci Debian.
This bachelor thesis deals with the FTP protocol and its possibilities to verify CRC checksums, to sort multimedia data by authors, genres, years and to create transmission statistics. These options were shown on FTP server GlFTPd. A PZS-NG plugin has been installed in GlFTPd for further setup. An IRC bot Eggdrop has also been installed. It allows the displaying of the information about the uploaded files and the server information to an IRC channel when using the ngBot script from PZS-NG. GlFTPd has been installed on a physical machine with a Debian Linux distribution.
Description
Citation
MATOUŠEK, J. Pokročilý FTP server [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Miloslav Filka, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Mlýnek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jaroslav Sklenář, CSc. (člen) doc. Ing. Lukáš Malina, Ph.D. (člen) Ing. Radim Číž, Ph.D. (člen) Ing. Jan Dorazil (člen) Ing. Pavel Vajsar, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-14
Defence
Jakým způsobem jste docílil (omezil), že přihlášení do IRC kanálu je možné pouze a jen po zadání příkazu "site invite PREZDIVKA" po úspěšném připojení k FTP server (příkaz zadává uživatel např ve FTPRush či jiném klientovi). Student reagoval a vysvětlil. Je možné využít balíček PZS-NG i pro třídění filmů (například podle IMDB hodnocení apod.)? Reagoval a věděl. Jaké znáte zabezpečené FTP servery. Student reagoval ale nedokázal přesně vysvětlit SFTP a jaké jsou jeho možnosti. Jak je možné provést útoky na FTP server? Student vyjmenoval pouze jede útok, ale existuje jich mnohem více.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO