Vectoring v DSL přenosových systémech

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce představuje přiblížení modulace VDSL2 a G.fast přenosových systémů dle předem vybraných typů kabelů. Práce je rovněž zaměřena na princip vectoringu a jeho využití. Součásti práce je vysvětlen inicializační proces u modemů s podporou vectoringu a přiblížení metod algoritmů Pre-Coderu. Součástí práce je vytvořená uživatelská aplikace v~prostředí MATLAB, která zobrazuje vliv vectoringu na přenosové rychlosti na základě zadání uživatelem. Dále aplikace zobrazuje primární a sekundární parametry vedení, přenosovou charakteristiku a vysílanou masku.
This bachelor's thesis presents the approximation of VDSL2 and G.fast transmission systems according to pre-selected cable types. The thesis is also focused on the principle of vectoring and its use. The components of the thesis are explained by initialization process in modems with support of vectoring and approximation of Pre-Coder algorithms. A part of the thesis is a created user application in MATLAB, which displays the influence of vectoring on the transfer rates based on user input. In addition, the application captures primary and secondary line parameters, transmission characteristics, and transmitted masks.
Description
Citation
RADA, D. Vectoring v DSL přenosových systémech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Dan Komosný, Ph.D. (předseda) doc. Mgr. Pavel Rajmic, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jan Hajný, Ph.D. (člen) Ing. Radim Číž, Ph.D. (člen) Ing. David Kubánek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-14
Defence
Pro simulaci VDSL2 s maskou B8-22 na vedení DTAG_40, která je popsána v kap. 7.1 na str. 71, vyčíslete, pro vedení délky 500 m, celkové vysílací výkony pro směr „downstream“ a dokažte tak, že ani v jednom ze čtyř prezentovaných scénářů nepřesahují maximální hodnotu 17 dBm. - student otázku dostatečne vysvětlil Jakých přenosových rychlostí bylo dosaženo při praktickém měření prezentovaném v kapitole 4.2.2 ve vzdálenostech 100 m a 500 m od DSLAM s vektoringem a bez vektoringu? - student otázku dostatečne vysvětlil
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO