Management sítě s prvky Mikrotik

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této práce je popis nástrojů hodnocení stavu sítě, dále popis síťových komponent Litevské firmy Mikrotik a ukázka scénářů výpadku sítě s její následnou rekonfigurací pro zachování komunikace.
The aim of this work is to describe the tools of evaluation of the state of the network, the description of network components of Lithuanian company Mikrotik and the demonstration of network failure scenarios with its subsequent reconfiguration to maintain communication.
Description
Citation
ZAVADIL, P. Management sítě s prvky Mikrotik [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Jaroslav Koton, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Norbert Herencsár, Ph.D. (místopředseda) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Martinásek, Ph.D. (člen) Ing. Ľuboš Nagy, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Pavelka (člen)
Date of acceptance
2018-06-14
Defence
Je možné měnit metriky již existujících směrovacích záznamů? Je možné měnit metriky záznamů získaných z RIP/OSPF? Student zodpověděl otázku. Proč v práci využíváte hodnotu SNR na bezdrátovém rozhraní pro hodnocení kvality spoje? Nejsou v systému RouterOS dostupné jiné vhodnější údaje? Student zodpověděl otázku. V práci uvádíte, že reakční doba na výpadek linky u různých směrovacích protokolů jsou řádově minuty. Vysvětlete. Jak systém RouterOS kontroluje dostupnost sousedních směrovačů? Dají se nastavovat časy aktualizací u dynamických směrovacích protokolů? Student zodpověděl otázku.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO