Aplikace pro kontinuální sledování dechu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Účelem této práce je získat informace o využití biofeedbacku, fyziologii dechu a dále o vyšetřovacích metodách, pomocí nichž ji lze hodnotit. Praktická část je zaměřena na vytvoření návrhu aplikace s využitím biofeedbacku a naměření pilotních dat. Dále na samotnou realizaci aplikace, která je zaměřena na nácvik správné dechové vlny za pomocí biofeedbacku.
The purpose of this work is to get informations about the use of biofeedback, the physiology of breath and also about the investigation methods which is the physiology of breath evaluated by. The practical part is focused on creation of an application design with the use of biofeedback and measurement of pilot data. In this part implementation of the application is also done by training of the correct breath wave using biofeedback.
Description
Citation
SLÁMA, Š. Aplikace pro kontinuální sledování dechu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (předseda) Ing. Vratislav Harabiš, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jan Odstrčilík, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Smital, Ph.D. (člen) Ing. Martin Mézl, Ph.D. (člen) MUDr. Tibor Stračina, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-14
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Mgr. Ing. Sedlář položil otázku: Co jsou sloupcové grafy uvedené v posudku i ve vaší prezentaci? Co popisují? Dr. Vondra položil otázku: Vaším cílem je naučit lidi správně dýchat? Kontroluje program techniku dechu? V čem spočívá biofeedback vašeho programu? Jak vyhodnocujete úspěšnost učení dechu? Dechové pásy jsou skutečně tlakované na 100 kPa? Proč jste nepoužil také spirometr? Mgr. Vlk položil otázku. Rozlišoval jste pohlaví probandů? Ing. Smital položil otázku: Jak jste využil testování dechu s lektorkou pilates? Student obhájil bakalářskou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO