Aplikace programovacího jazyka Python na některé úlohy mechaniky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Programovací jazyk Python je v současnosti velmi silný a hojně využívaný programovací nástroj. Jeho dostupnost, jednoduchost a univerzálnost jej dělají oblíbenou volbou pro začátečníky i zkušené programátory. Ačkoli Python není primárně určen k výpočtům, za pomocí správných knihoven lze jednoduše vytvořit výpočetní programy. Cílem této bakalářské práce je seznámit se s programovacím jazykem Python, aplikovat jej na některé úlohy mechaniky a následně vytvořit prezentaci zpracovaných úloh ve webové aplikaci Jupyter.
Programming language Python is currently a very powerful and widely used programming tool. Its availability, simplicity and versatility makes it a popular choice among both beginners and experienced programmers. Although Python is not primarily designed for calculations, it is easy to program a calculator software when proper libraries are used. The aim of this bachelor thesis is to get to know the Python programming language, to apply it to chosen tasks of mechanics and to present the results using the Jupyter web application.
Description
Citation
HORÁK, F. Aplikace programovacího jazyka Python na některé úlohy mechaniky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
Ing. Lubomír Junek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jana Horníková, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Jiří Burša, Ph.D. (člen) doc. Ing. Tomáš Návrat, Ph.D. (člen) doc. Ing. Miroslav Suchánek, CSc. (člen) Ing. Petr Marcián, Ph.D. (člen) Ing. Lubomír Houfek, Ph.D. (člen) Ing. Jaromír Kabeláč, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-12
Defence
Diplomant prezentoval běhen asi 10 minut svoji bakalářskou práci a následně odpověděl ne zcela uspokojivě na otázky oponenta i dalších členů komise. Je příklad v práci řešen diferenciální nebo integrální metodou? Proč byla použita pro řešení energie napjatosti? Jak vypadají okrajové podmínky řešeného prutu pro diferenciální rovnici průhybové čáry?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO