Návrh zařízení pro přepravu vaječných skořápek

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Vaječné skořápky jsou velmi vhodnou základní surovinou pro výrobu minerálních doplňků stravy. Práce se zabývá jedním z procesů při jejich výrobě, a to přepravou komodity po proplachu do čisté místnosti. V práci jsou navržena možná řešení, která jsou popsána v rešerši, na jejímž základě je jako nejvhodnější varianta vybrán šnekový dopravník a navrhnuto konstrukční řešení. Na základě výpočtů jsou vybrány a navrženy jednotlivé díly dopravníku. Celé zařízení je vymodelováno v programu SolidWorks a výkresová dokumentace obsahuje celkový výkres sestavy.
Egg shells are a very suitable basic raw material for the production of mineral dietary supplements. The thesis deals with one of the processes in their production, the transportation of the commodity after flush into a clean room. The thesis proposes possible solutions, which are described in the research part, on the basis of which a screw conveyor is chosen as a suitable solution and a design solution is proposed. Based on the calculations, the individual parts of the conveyor are selected and designed. The entire device is modeled in SolidWorks and the drawing documentation contains the overall drawing of the assembly.
Description
Citation
HRUŠKA, K. Návrh zařízení pro přepravu vaječných skořápek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Jegla, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vítězslav Máša, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Hájek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Martin Pavlas, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Lošák, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Skryja, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-14
Defence
1. Student prezentoval svou bakalářskou práci. Prezentace obsahovala následující body: - analýza předmětného problému - rešerše přepravy produktu - konstrukční návrh - popis výsledného řešení 2. Tajemník přečetl posudek a dotazy oponenta. 3. Student uspokojivě odpověděl na dotazy oponenta. 4. Členové komise položili dotazy k bakalářské práci: Jaké byly použité materiály pro zařízení. Jak je vymyšleno čištění zařízení. Hrozí nalepování produktu na zařízení. 5. Student uspokojivě odpověděl na dotazy komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO