Příklady dobré praxe a netradičních systémů sběru odpadů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem bakalářské práce je popis metod využívaných při sběru odpadu se zaměřením na netradiční systémy. Její součástí je nastínění základní technické specifikace předmětných technologií. Analýzy je dále využito ke stanovení technicko-ekonomického modelu pro podzemní kontejnery, který je schopen na základě zadaných hodnot vyhodnotit náklady na realizaci záměru. Matematický model je vytvořen pro nádoby o třech různých objemech a je klíčovým výstupem předkládané práce. Poznatky o vstupních investicích do systému jsou použity k porovnání ekonomické náročnosti a potenciální návratnosti vůči klasickému systému sběru zprostředkovaného pomocí běžně využívaných nádob (popelnic, kontejnerů) a pneumatickému podzemnímu systému, jehož odhadované náklady jsou převzaty ze zahraničních podkladů.
The main aim of the thesis is a description of the methods used in the collection of waste with a focus on non-traditional ways. Its part is the outline of a basic technical specification of the methods. The analysis is further used to determine the technical-economic model for underground waste containers, which is able to calculate the construction costs based on given values. The model is designed for containers of three different volumes and is the main result of the thesis. The knowledge of input investments is being used to compare the economic demand and the potential return of investments with regards to the traditional collecting methods (bins, containers) and the pneumatic underground system, whose estimated costs are taken from foreign models.
Description
Citation
PETRASOVÁ, Z. Příklady dobré praxe a netradičních systémů sběru odpadů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Jegla, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vítězslav Máša, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Hájek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Martin Pavlas, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Lošák, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Skryja, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-14
Defence
1. Student prezentoval svou bakalářskou práci. Prezentace obsahovala následující body: - analýza předmětného problému - představení možností sběru odpadů - technicko ekonomický model - porovnání zjištěných výsledků 2. Tajemník přečetl posudek a dotazy oponenta. 3. Student uspokojivě odpověděl na dotazy oponenta. 4. Členové komise položili dotazy k bakalářské práci: Jaká je četnost svozu kontejneru daném objemu. Podle jakého mechanizmu funguje pneumatický podzemní systém. 5. Student uspokojivě odpověděl na dotazy komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO