Metody nakládání s infekčním odpadem z nemocničních provozů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce poskytuje ucelený přehled o odpadech vznikajících ve zdravotnictví a o možnostech jejich likvidace. Především se zaměřuje na infekční odpad vznikající v nemocničních provozech. Pro infekční odpady platí zvláštní pravidla při jejich manipulaci a následné likvidaci. Správné nakládání s nebezpečným odpadem je zásadní z hlediska zdravotní bezpečnosti. Bakalářská práce představuje přehled metod likvidace nebezpečných odpadů a jejich vzájemné porovnání. Zvláštní pozornost je věnována jedné z nejnovějších technologií na dekontaminaci a destrukci zdravotnického materiálu na trhu, která má obchodní označení Converter.
The aim of the bachelor thesis is to provide a comprehensive overview of health–care waste and the possibilities of disposal. It focuses on infectious waste generated by hospital business. There are a lot of special rules for infectious waste. It is very important to apply them in handling and subsequent disposal. Proper management of hazardous waste is very important for health security. The bachelor thesis will provide an overview of the methods for the disposal of hazardous wastes as well as their mutual comparison. One of the latest devices for the decontamination and destruction of medical material is the Converter.
Description
Citation
KOVÁŘ, L. Metody nakládání s infekčním odpadem z nemocničních provozů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Jegla, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vítězslav Máša, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Hájek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Martin Pavlas, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Lošák, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Skryja, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-14
Defence
1. Student prezentoval svou bakalářskou práci. Prezentace obsahovala následující body: - analýza předmětného problému - představení legislativy - rešerše likvidace nemocničního odpadu - analýza vzorků - zhodnocení výsledků 2. Tajemník přečetl posudek a dotazy oponenta. 3. Student uspokojivě odpověděl na dotazy oponenta. 4. Členové komise položili dotazy k bakalářské práci: Co představuje pojem aditivní paliva pro spalování odpadu. Jaká je vlhkost výsledného produktu ze zkoumaného zařízení. 5. Student uspokojivě odpověděl na dotazy komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO