Paralelizace výpočtů pro zpracování obrazu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá problematikou paralelních výpočtů na moderních procesorech, ať už se jedná o vícejádrová CPU nebo grafické karty. Cílem práce je seznámit se s výpočetními prostředky vhodnými pro paralelizaci výpočtů na PC, definovat jejich výhody, nevýhody, otestovat jejich vlastnosti na příkladech a zvolit vhodné nástroje pro realizaci knihovny pro paralelní zpracování obrazu. Tato knihovna má urychlit výpočty potřebné k nalezení úběžníku v obraze cesty snímaném mobilním robotem.
This work deals with parallel computing on modern processors - multi-core CPU and GPU. The goal is to learn about computing on this devices suitable for parallelization, define their advantages and disadvantages, test their properties in examples and select appropriate tools to implement a library for parallel image processing. This library is going to be used for the vanishing point estimation in the path finding mobile robot.
Description
Citation
FUKSA, T. Paralelizace výpočtů pro zpracování obrazu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Němec, CSc. (předseda) prof. Ing. Petr Pivoňka, CSc. (místopředseda) Ing. Miloslav Čejka, CSc. (člen) Ing. Karel Horák, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Macho, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-08
Defence
Otázky k obhajobě: - Vysvětlete na čem je založena knihovna Intel IPP - Vysvětlete u rozhraní CUDA jaký je rozdíl mezi funkcí Kernel, Vlákno a Blok - Obecná diskuze k tématu práce Student úspěšně obhájil diplomovou práci
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO