Implementace algoritmů kinematiky pro čtyřnohý chodící robot

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Náplní práce je renovace čtyřnohého kráčejícího robota pavoučího typu se jménem Jaromír. Součástí práce je návrh těla, které se následně vytiskne na 3D tiskárně. Dále pak návrh a vytvoření nové řídící desky, která bude obsahovat senzorové vybavení vhodné pro chod robota. Následně se práce zabývá návrhem senzorů došlapu a jejich osazením na nohy. Závěrečnou částí je implementace algoritmu pro ovládání robota. Cílem bylo uvést model do stavu, kdy by se dal použít pro potřeby výuky a případné prezentace.
The goal of the work is restore a quadruped walking spider-type robot named Jaromír. Part of the work is a body design that is then printed on a 3D printer. Another part is the design and creation of a new control board, which’ll include sensor equipment appropriate for robot operation. Subsequently, the thesis deals with the design of the tactile sensor’s and their fitting on the legs. The final part is implementation of the algorithm for robot control. The goal was to put the model to a state where it could be used for learning and presentations.
Description
Citation
KRÁLÍK, J. Implementace algoritmů kinematiky pro čtyřnohý chodící robot [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mechatronika
Comittee
doc. Ing. Peter Kriššák, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Robert Grepl, Ph.D. (místopředseda) prof. RNDr. Ing. Tomáš Březina, CSc. (člen) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Krejsa, Ph.D. (člen) Ing. Josef Ferda (člen) doc. Ing. Čestmír Ondrůšek, CSc. (člen) Ing. Bohumil Král, CSc. (člen)
Date of acceptance
2018-06-13
Defence
Student v prezentaci seznámil odbornou komisi se svou DP. Po ukončení prezentace a přečtení posudků oponenta a vedoucího práce odpovídal student na otázky odborné komise. Ta se v otázkách zaměřila na praktické provedení prezentovaného robota a snímače dotyku, které studen navrhl a použil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO