Analýza složení komunálních odpadů, jejich původu a určení potenciálu pro změny

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Předkládaná bakalářská práce se zabývá analýzou produkce a složení odpadu v domácnostech. Je zde představena legislativa vztahující se k českému odpadovému hospodářství, komunální odpady a způsoby jejich zpracování. Další část je věnována případové studie, kde je vysvětlena metodika a popis vybraných kategorií pro sběr dat. Získaná data o produkci komunálního odpadu v českých domácnostech jsou zpracována v programu MS Excel. K analýze dat jsou využity statistické metody, jejichž výstupy ukázaly rozdíly v produkci jednotlivých složek komunálního odpadu a rozdíly mezi typem domácnosti. Výsledky zároveň stanovily odhad potenciálu pro třídění komunálního odpadu.
The Bachelor’s thesis concerns analysis of composition and production of waste in households. It also introduces legal system regarding Czech municipal waste management and means of waste processing. Another part of the thesis consists of case study, which explains used methodology and describes collected data of selected waste types. The collected data on municipal waste production in Czech households are processed in MS Excel. The results of the statistical methods used for analysis show differences in production of individual municipal waste components in different types of households. The results also estimate the potential of municipal waste sorting.
Description
Citation
KUČERA, D. Analýza složení komunálních odpadů, jejich původu a určení potenciálu pro změny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Jegla, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vítězslav Máša, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Hájek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Martin Pavlas, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Lošák, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Skryja, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-15
Defence
1. Student prezentoval svou bakalářskou práci. Prezentace obsahovala následující body: - analýza předmětného probému - popis legislativy - případová studie - zhodnocení výsledků 2. Tajemník přečetl posudek a dotazy oponenta. 3. Student uspokojivě odpověděl na dotazy oponenta. 4. Členové komise položili dotazy k bakalářské práci: Jaké navrhujete změny pro zvětšení potenciálu třídění odpadů. Jaké jsou způsoby třídění v jiných zemí. V kterých kategoriích odpadu je největší potenciál pro třídění. Byli v případové studii použiti různí respondenti. Proč se dělá rozbor pouze z nadsítné frakce. 5. Student uspokojivě odpověděl na dotazy komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO