Segmentace ultrazvukových sekvencí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá základním popisem ultrasonografie, principem kontrastního zobrazení a aplikací segmentačních metod v ultrasonografické problematice. Z uvedených segmentačních metod byly některé metody vybrány a implementovány v programu Matlab verze R2015b. Algoritmy byly testovány na uměle vytvořených datech, na ultrazvukových fantómech i na reálných ultrazvukových obrázcích. Následně byla práce rozšířena na segmentaci ultrazvukových sekvencí.
This bachelor’s thesis deals with basic description of ultrasonography, principles of contrast-enhanced imaging and application of segmentation methods in ultrasound problematics. Some individual methods were implemented in Matlab, version R2015b. Algorithms were tested on synthetic images data, on ultrasound phantom images data and on real ultrasound images. Then the thesis was extended by ultrasound sequences segmentation.
Description
Citation
SCHWARZEROVÁ, J. Segmentace ultrazvukových sekvencí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (předseda) Ing. Vratislav Harabiš, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jan Odstrčilík, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Smital, Ph.D. (člen) Ing. Martin Mézl, Ph.D. (člen) MUDr. Tibor Stračina, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-15
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Prof. Ing. Jiří Jan, CSc. položil otázku jak jste iniciovala pružné kontury. Ing. Vratislav Harabiš, Ph.D. měl poznámku k nízké vhodnosti datům tvořených v malování. Ing. Martin Vítek, Ph.D položil otázku na zhodnocení rozdílu mezi metodami segmentace použitými v práci. Studentka obhájila bakalářskou práci a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO