Možnosti systému Sinumerik Operate 4.7 při programování CNC frézovacích center

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce je zaměřena na pokročilý způsob NC programování s využitím maker a uživatelských cyklů. V první části se řeší teorie k problematice programování a obrábění tenkostěnných součástí. Druhá část obsahuje praktické ukázky tvorby cyklů, včetně jejich grafické podpory, na jednotlivé strategie frézování součásti s tenkou stěnou. Vše je podrobně vysvětleno a práce tak může posloužit jako návod pro programátory, či širší odbornou veřejnost.
This diploma thesis is focused on advanced NC programming using macros and user cycles. The first part deals with theory of programming and machining of thin-walled parts. The second part contains practical examples of creating cycles, including their graphical support, for individual thin-wall milling strategies. Everything is explained in detail and work can serve as a guide for programmers or wider professional public.
Description
Citation
HANUŠKA, R. Možnosti systému Sinumerik Operate 4.7 při programování CNC frézovacích center [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladimír Vrba, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Anton Humár, CSc. (člen) prof. Dr. Ing. Miroslav Neslušan (člen) doc. Ing. Karel Kouřil, Ph.D. (člen) Ing. Karel Praks (člen)
Date of acceptance
2018-06-15
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Existuje alternativní výroba pro danou součást? 2. Jaký způsob frézování ( sousledné/nesousledné) by jste volil u tenkostěnných součástí? 3. Proč posunutí a rotaci neslučujete ve funkci G54? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO