Design přenosného ultrazvukového přístroje

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zabývá designem přenosného ultrazvukového přístroje. Cílem práce je navrhnout zařízení, které bude plnit všechny potřebné funkce a bude eliminovat slabé stránky již vyráběných ultrasonografů. Podařilo se odstranit problém s často se poškozujícím kabelem tak, že přenos dat bude uskutečněn bezdrátově. Přenosný ultrasonograf umožňuje lékařům rychlé ambulantní vyšetření.
Bachelor thesis deals with a conception of portable ultrasound devices. The main object is to design a device fulfilling all requirements and eliminating weak aspects of those already on sale. One problem with cable damage was solved by implementing wireless controls. Portable ultrasonography machines allow doctors to perform fast ambulant examinations.
Description
Citation
KOLUCHOVÁ, P. Design přenosného ultrazvukového přístroje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Průmyslový design ve strojírenství
Comittee
doc. Ing. arch. Jan Rajlich (předseda) akad. soch. Tamara Buganská (místopředseda) doc. akad. soch. Ladislav Křenek, ArtD. (člen) doc. Ing. Martin Vrbka, Ph.D. (člen) Ing. Dana Rubínová, Ph.D. (člen) Ing. arch. Vladimír Haltof, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-15
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a zodpověděla níže uvedené dotazy: Ing.Rubínová: 1.) Je zde jisté riziko, že by samotný přístroj vyklouzl v případě manipulace jednou rukou, neuvažovala jste o tvarovém prvku, který by toto riziko eliminoval? - Zodpovězeno Doc. Křenek: 2.) Proč sonda působí typologicky jinak? - Zodpovězeno Doc. Vrbka: 3.) Proč je displej prohnutý, jedná se o prohnuté krycí sklo nebo o ohlý displej? - Zodpovězeno 4.) Počítala jste s kapacitou baterií, jak dlouho by přístroj operoval? - Zodpovězeno 5.) Na jaké bázi funguje přenos dat mezi sondou a zařízením, jaké existují jiné technologie přenosu dat? - Zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO