Investice do dividendových akciových titulů obchodovaných na evropských burzách

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na návrh investice do dividendových akciových titulů obchodovaných na evropských burzách, která bude doporučena pro obměnu portfolia podílovému fondu. V teoretické části jsou vysvětleny finanční trhy a jejich funkce v ekonomice, problematika fondů kolektivního investování. Dále jsou vysvětleny metody fundamentální, technické a psychologické analýzy pro obchodování cenných papírů. Praktická část je zaměřena na srovnání vybraných dividendových akciových titulů. Výsledné srovnání bude verifikováno pomocí bonitního modelu. Závěrem bude doporučení investice pro obměnu portfolia vybraného dividendového podílového fondu.
The bachelor thesis is focused on an investment into dividend shares traded on european exchange markets, for expansion of an investment portfolio of a mutual fund. Theoretical part of thesis explains financial markets and their functions in economy, basic of colective investment funds. Fundamental, technical and psychological analysis methods for securities trading are also explained. The practical part is focused on comparison of selected dividend shares. The resulting comparison will be verified using a creditworthiness model. Final part is focused on a recommendation for an investment to update the portfolio of the selected dividend mutual fund.
Description
Citation
KŘIŽKA, A. Investice do dividendových akciových titulů obchodovaných na evropských burzách [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeňka Konečná, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (člen) Ing. Zdeňka Videcká, Ph.D. (člen) Ing. Nina Bočková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-15
Defence
doc. Doskočil: Ze kterých analýz jste při zpracování Vašich návrhů vycházel? Ing. Bočková: Při analýze společností uvádíte dividenty v nějaké měně nebo v procentech? - odpovězeno v plném rozsahu Ing. Bočková: Doporučil byste mi spíše investici do akcií dané společnosti nebo do dluhopisů? - odpovězeno v plném rozsahu Ing. Bočková: Kdybych byla konzervativním investorem, co byste mi doporučil? - odpovězeno v plném roszahu prof. Rejnuš: Je trh dluhopisů bezpečnější než trh akcií? - odpovězeno v plném rozsahu prof. Rejnuš: Je státní dluhopis bezpečnější než firemní dluhopis? - odpovězeno v plném rozsahu
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO