Koncepce pracoviště pro měření lineárních motorů

No Thumbnail Available
Date
Authors
Knobloch, Jan
ORCID
Advisor
Klíma, Bohumil
Referee
Červinka, Dalibor
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce pojednává o měření na lineárních motorech. Jedná se o sestavu dvou lineárních strojů na jedné dráze. Jeden je motorem a druhý zátěží. Práce se věnuje jejich matematickému popisu, řízení a měření. Je provedeno měření zatěžovací charakteristiky lineárního motoru. Další měření se týká ztrát v měniči. Je vytipován měřící přístroj vhodný pro měření během pracovního cyklu. Během pracovního cyklu se má určovat účinnost pohonu jako celku.
Master’s thesis handles about measurement on linear motors. Acts about set of two linear machines on one rail. One is motor and second is load. Thesis paies their mathematical description, control and measurement. It’s made measurement of the linear motor load characteristic. Next measurement have to do with losses in the converter. Is chosen measuring instrument t for measurement during working cycle. During working cycle has determine power eciency of entire drive.
Description
Citation
KNOBLOCH, J. Koncepce pracoviště pro měření lineárních motorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a výkonová elektronika
Comittee
prof. Ing. Jiří Skalický, CSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Huták, Ph.D. (člen) Ing. Vlastimil Chrápavý (člen) doc. Ing. Bohumil Klíma, Ph.D. (člen) doc. Ing. Josef Lapčík, CSc. (člen)
Date of acceptance
2009-06-08
Defence
Práce má celkově velmi dobrou úroveň.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO