Gelové polymerní elektrolyty s nižší hořlavostí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Předkládaná práce pojednává o vývoji a výzkumu gelových polymerních elektrolytů a jejich využití. Také se zabývá problémy charakterizace a optimalizace technologického procesu výroby gelový polymerních elektrolytů s nižší hořlavostí. Dále se tato práce zabývá, jakým způsobem se takovéto elektrolyty posuzují a jaké mají vlastnosti. Základním zaměřením práce je srovnání rozpouštědel obsažených v gelových polymerních elektrolytech a vytvoření takového gelu, který při srovnání mechanických, elektrických a fyzikálních vlastností bude mít nejlepší výsledky.
This work discusses the research and development of gel polymer electrolytes and their use. It also deals with problems of characterization and optimization of technological process of polymer gel electrolytes with low flammability. Furhermore, this work deals with how to assess such electrolytes and what their properties. The main focus of work is a comparison of solvents contained in the gel polymer electrolytes and the creation of such a gel, which when compared to mechanical, electrical and physical properties will have the best results.
Description
Citation
ZÍTKA, J. Gelové polymerní elektrolyty s nižší hořlavostí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Jiří Kazelle, CSc. (předseda) prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (místopředseda) doc. Ing. Radek Polanský, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Hégr, Ph.D. (člen) Ing. Martin Frk, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením své bakalářské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky u obhajoby: Jaké vlastnosti mají kapalné elektrolyty? Jaký byl stupeň vzplanutí jednotlivých vzorků? K čemu se používát termogravimetrie?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO