Úprava kolového rypadla pro práci na železničním svršku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce pojednává o konstrukčním návrhu nakolejovacích adaptérů, které jsou součástí dvoucestného podvozku rypadla. Obsažena je pevnostní analýza pomocí výpočtu metodou konečných prvků a zhodnocení výsledků. Na základě výpočtů byl vytvořen návrh optimalizačních úprav konstrukce. Zahrnuto je i vyhodnocení souladu s legislativou pro provoz na železnici.
Diploma thesis discusses a design of a rail equipment that provides a rail capapility to a classic excavator. Strenght calculation using FEM method and data evaluation is included in. A concept of structure alterations is provided as a result of calculation. Evaluation of compliance with measures of rail operation is also present.
Description
Citation
DOHNAL, R. Úprava kolového rypadla pro práci na železničním svršku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automobilní a dopravní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Miroslav Rousek, CSc. (předseda) doc. Ing. Miroslav Škopán, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Malášek, Ph.D. (člen) Ing. Emil Machač (člen) doc. Ing. Břetislav Mynář, CSc. (člen)
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO