Návrh dílenského jeřábu s motorovým pojezdem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
V této bakalářské práci se pojednává o konstrukčním řešením a návrhem dílenského jeřábu s motorovým pojezdem. Jeřáb musí splňovat tyto základní podmínky. Hlavní podmínkou je minimální nosnost jeřábu a to konkrétně 1t. Zároveň jeřáb musí být vybaven motorovým pojezdem, který by měl zajišťovat snadnou manipulaci a plynulou ovladatelnost. Úvod bakalářské práce se věnuje základnímu rozdělení jeřábů. Dále se zaměřuje na výběr vhodné konstrukční varianty. Výsledný návrh je zkontrolován pevnostními výpočty a v závěrečné části je provedena výkresová dokumentace.
In this bachelor thesis I deal with the design solution and the design of workshop crane with motorized travel. The crane must meet these basic conditions. The main condition is the minimum capacity of the crane, namely 1t. At the same time, the crane must be equipped with a motor trolley, which should ensure easy handling and smooth handling. In the introduction they deal with the basic distribution of cranes. I also focus on selecting a suitable design variant. The proposed design is checked by strength calculations and drawings are drawn in the final part.
Description
Citation
VALC, L. Návrh dílenského jeřábu s motorovým pojezdem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavba strojů a zařízení
Comittee
prof. Ing. Zdeněk Kolíbal, CSc. (předseda) doc. Ing. Vladislav Singule, CSc. (místopředseda) doc. Ing., Dipl.-Ing Michal Holub, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Tůma, Ph.D. (člen) Ing. František Bradáč, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Kovář, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-15
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO