Online 3D rekonstrukce

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá rekonstrukcí scény snímané dvěma kamerami. Jsou zde popsány metody pro kalibraci soustavy kamer, nalezení významných bodů ve snímcích a hledání korespondencí. Významné body jsou hledány FAST detektorem a k nalezení korespondencí je používána normalizovaná korelace. V rámci rekonstrukce prostorových souřadnic je prováděna rektifikace. Výsledný model je uložen ve formátu VRML. V práci jsou představeny možnosti paralelizace. Výpočet je optimalizován pro multi-procesorové CPU, jsou navrženy implementace do GPU a FPGA.
This thesis describes reconstruction of scene which is scan trough two cameras. There are described methods of calibration of cameras system, methods for finding the corners and methods for finding correspondences. Corners are searched by FAST detector and for search correspondences are used normalized cross correlation. In the framework of 3D reconstruction is implemented rectification. The final shape is saved to VRML format. In the thesis are described parallelization options. The calculation of the correlation is optimized for multiprocessors CPU and there are designed implementations of algorithm to GPU and FPGA too.
Description
Citation
BASTL, J. Online 3D rekonstrukce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
prof. Ing. Stanislav Ďaďo, DrSc. (předseda) prof. Ing. František Šolc, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Petr Fiedler, Ph.D. (člen) Ing. Marie Havlíková, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Havránek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-08
Defence
Student obhájil diplomovou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO