Výroba tělesa západky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práca rieši výrobu telesa západky , ktorá slúži na uzamykanie okien, okeníc alebo dverí. Je vyrobené z plechu z ocele 11 375 o hrúbke 1 mm. Séria je 50000 kusov za rok. Ako najvýhodnejšia technológia bolo vybraté strihanie a ťahanie v združenom nástroji s dokončením v jednoúčelovom ťahadle, ktoré bude obsluhované manuálne. Z vykonaných technologických a konštrukčných výpočtov boli navrhnuté nástroje, k nim navrhnuté lisy Šmeral LDC 160 a prídavné zariadenia. V technicko-ekonomickom zhodnotení sa prišlo na to, že cena jedného dielu je 16,50 Kč a výroba sa stáva ziskovou po vyrobení 27185 kusov.
Thesis evaluaes production of the body latch, which is used for window, window shutter and door locking. It is made from 11 375 steel sheet which is 1 mm thick. Annual production is 50000 pcs. Progresive cutting and drawing in one combined tool and finishing product in single opperation drawing tool was choosen as most effective. Single operation drawing will be operated manually. Tools was designed by series of technological callculations to which was projected presses Šmeral LDC 160 with additional devices. Acording to economic valuation, cost of production of one piece is 16,50 Kč and production becames profitable after production of 27185 pieces.
Description
Citation
JANÁČEK, A. Výroba tělesa západky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Milan Forejt, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Lidmila, CSc. (místopředseda) Ing. Jiří Tomášek, CSc. (člen) Ing. Jan Leimberger, CSc. (člen) Ing. Ivo Dohnal, Ph.D. (člen) Ing. Mgr. Hana Šebestová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-18
Defence
Student představil komisi svou práci, její výstupy a závěry a zodpověděl otázky oponenta. Dále byly studentovi položeny následující dotazy: 1. Jaká je sériovost vyráběného dílu. 2. Z jakého důvodu nebyla sloučena operace tažení v postupovém nástroji? 3. Jakým způsobem byste vyřešil zavádění plechu ze svitku při výrobě? 4. Z čeho se skládá superhrubá mzda uvažovaná v ekonomickém zhodnocení? 5. Vysvětlete pozici č. 10 na výkrese sestavy. 6. Vysvětlete pojem "volná délka střižníku", který uvažujete v práci při výpočtu kritických sil na vzpěr. 7. S jakou délkou střižníku jste počítal při kontrole na vzpěr? 8. Uvažujete dodatečnou povrchovou úpravu materiálu 11 375?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO