Výroba regálové lišty

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práca predpokladá zhodnotenie technologickej, ekonomickej a konštrukčnej časti výroby súčasti a návrhu nástroja, slúžiaceho na veľkosériovú výrobu regálovej lišty z oceli S355MC. Z literárnej štúdie sa ukázalo ako najvhodnejšie využitie postupového združeného nástroja kombinujúceho v 4 krokoch strižné a ohýbacie operácie. Na základe potreby produkcie vždy dvoch, rovinne symetrických kusov, bude nástroj vyrábať oba kusy súčasne, čo je z ekonomického hľadiska veľmi výhodné. Nástroj je navrhnutý na použitie na mechanickom lise Arisa 630t. Materiál bude zo zvitku odvíjaný, rovnaný a do nástroja posúvaný presnou podávačkou. Celková cena výroby súčasti bola stanovená na 18,8 Kč.
The paper evaluates technological, economic and construction aspects of the component production and the design of the tool serving for large-scale production of the S355MC steel rack component. Use of a progressive tool combining cutting and bending operations in four steps has been decided as the most appropriate according to literature study. Based on the need of production of two plane-symmetrical pieces at a time, the tool will produce both pieces simultaneously, which is economically advantageous. The tool is designed for use on the Arisa 630t mechanical press. Material will be winded off the roll, flattened and pushed into the tool by a precision feeder. The total cost of production of the component was set at 18.80 CZK.
Description
Citation
REPATÝ, M. Výroba regálové lišty [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Milan Forejt, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Lidmila, CSc. (místopředseda) Ing. Jiří Tomášek, CSc. (člen) Ing. Jan Leimberger, CSc. (člen) Ing. Ivo Dohnal, Ph.D. (člen) Ing. Mgr. Hana Šebestová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-18
Defence
Student seznámil komisi se svojí prací, jejími výstupy a závěry a zodpověděl dotazy oponenta. Komise dále studentovi položila následující otázky: 1. Uvažoval jste se zařazením zásobní smyčky mezi odvíječkou a rovnačkou, příp. podavačem? 2. Zohlednil jste problém s funkcí rovnačky ve vztahu k funkci hledáčků v nástroji? 3. Vysvětlete schéma na obr. 9 v práci. 4. Dal by se navrhovaný nástroj použít (přizpůsobit) i pro menší vyráběné délky regálových lišt? 5. Řešil jste také užitné zatížení dané součásti?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO