Výroba, použití a vlastnosti duplexních austeniticko-feritických ocelí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce je literární rešerší zaměřenou na duplexní austeniticko-feritické oceli. V práci je popsána struktura, chemické složení, výroba, mechanické, fyzikální a technologické vlastnosti. Součástí práce je přehled nejčastěji používaných duplexních ocelí a jejich použití.
This thesis is a literary research focused on duplex austenitic-ferritic steels. The thesis describes structure, chemical composition, production, mechanical, physical and technological properties. The work includes an overview of the most commonly used duplex steels and their use.
Description
Citation
CUNDA, O. Výroba, použití a vlastnosti duplexních austeniticko-feritických ocelí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Ing. Ladislav Zemčík, CSc. (předseda) doc. Ing. Libor Čamek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Václav Kaňa, Ph.D. (člen) Ing. Vítězslav Pernica, Ph.D. (člen) Ing. Ladislav Žák, Ph.D. (člen) Ing. Igor Láník (člen)
Date of acceptance
2018-06-19
Defence
Student Ondřej Cunda svou prezentací seznámil zkušební komisi s obsahem práce. Práce byla přednesena ve stanoveném čase. Po prezentaci a přečtení posudků práce byl student vyzván k zodpovězení otázek oponenta, které zodpověděl. K práci byly vzneseny připomínky a následující otázky: Jaké jsou možnosti snížení legujících prvků u vysokolegovaných ocelí? Jak probíhá rozpouštěcí žíhání a jaké jsou jeho cíle? Jaká je příčina důlkové koroze?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO