Automatické kotle na pelety

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zabývá biomasovými peletami a spalováním různých druhů těchto pelet v automatickém kotli na pelety. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V první části je zpracována rešerše o vlastnostech tuhých paliv, dále se práce zabývá biomasou a v poslední části dřevními a alternativními peletami. Také popisuje technologie automatických kotlů na pelety. Druhá část popisuje provedené palivové rozbory, nepřímou metodu výpočtu účinnosti kotle, spalovací zkoušku a vyhodnocení.
Bachelor thesis deals with biomass pellets and combustion of various types of these pellets in an automatic pellet boiler. The thesis is divided into the theoretical and practical part. The first part deals with the research on the properties of solid fuels, next with biomass and finally with wood and alternative pellets. It also describes the technology of automatic pellet boilers. The second part describes the fuel analysis, the indirect method of calculating the efficiency of the boiler, the combustion test and the evaluation.
Description
Citation
ALBRECHT, L. Automatické kotle na pelety [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jiří Pospíšil, Ph.D. (předseda) Ing. Martin Lisý, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Skála, CSc. (člen) Ing. Pavel Milčák (člen) Ing. Jiří Škorpík, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Moskalík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-19
Defence
Zodpovězeny dotazy oponenta BP. V rozpravě byly položeny tyto otázky: Co je považováno za vysokou výhřevnost u biomasy a paliv obecně? Jak se vyrábějí pelety? Která z uvedených ztrát kotle je nejvýznamější a jak ji lze snižovat? Co je to referenční hodnota emisí NOx?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO