Vliv hydroxidu litného na parametry niklových akumulátorů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této bakalařské práce je zajímat se o vliv hydroxidu lithného na parametry niklových akumulátorů, na jejích kladné elektrodě. V jeho obsahu se píše o různych druzích dostupných akumulátorů, hlavně o niklkadmiových akumulátorech.V nasledujícich částech je popisovaná jejích kladná elektroda, cyklická voltametrie a vlivy aditiv hydroxidu litného na kladnou elektrodu. Poslední čast je věnována praktickým experimentům cyklické voltametrie s různymi roztoky a teplotami. Výsledkem je jejich porovnávaní a hodnocení vlyvů různych faktorů na tyto charakteristiky.
The goal of this bachelor´s thesis project is to explain the influence of lithium hydroxide on nickel accumulators, on their positive electrode. This project describes several different kinds of avaliable accumulators, mainly nickel-cadmium accumulators. In the next couple of chapters I will be describing their positive electrode, cyclic voltammetry and influences of different additaments on positive electrode. Last part is dedicated to experiments of the cyclic voltammetry with different solutions and tempratures. Comparing these characteristics and evaluating influences of different variables on these measurments is main goal of this thesis.
Description
Citation
MARUŠARZ, A. Vliv hydroxidu litného na parametry niklových akumulátorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Jiří Kazelle, CSc. (předseda) prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (místopředseda) doc. Ing. Radek Polanský, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Hégr, Ph.D. (člen) Ing. Martin Frk, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením své bakalářské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky u obhajoby: Jakým způsobem se liší alfa a beta fáze? Proč v jednom případě hmotnost alfa a beta fáze roste a ve druhém klesá?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO