Návrh nástroje pro tažení drátu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce předkládá návrh nástroje pro tažení drátu. Tažený drát je dále využíván jako polotovar pro výrobu ocelových brusných kartáčů. Na základě literární studie a pomocí výpočtů byly navrženy tažné nástroje dle přiložené dokumentace. Výchozím polotovarem pro tažení byl zvolen nerezový drát z oceli 1.4301 (ČSN 17 240) o průměru 1,2 milimetrů. Postup výroby je navržen pro tažný stroj KOCH KTZ II/17. Drát je tažen v sedmnácti tažných operacích.
This thesis submits design of tool for drawing wire. The wire is using like a semi-finished product for production of steel abrasive brush. Based on a literary study and calculations, the drawing tools were designed according to the attached documentation. The starting blank for drawing was chosen stainless steel wire made of 1.4301 steel (ČSN 17 240) with a diameter of 1.2 millimeters. The production procedure is designed for the KOCH KTZ II/17 towing machine. The wire is drawn in seventeen operations.
Description
Citation
KRYŠTOF, M. Návrh nástroje pro tažení drátu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Milan Forejt, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Lidmila, CSc. (místopředseda) Ing. Jiří Tomášek, CSc. (člen) Ing. Jan Leimberger, CSc. (člen) Ing. Ivo Dohnal, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Jopek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-19
Defence
Student seznámil komisi se svojí prací, jejími výstupy a závěry a zodpověděl dotazy oponenta. Komise dále studentovi položila následující otázky: 1. Vysvětlete geometriecké tolerance, které jsou uvedeny na výkresech tažných kalibrů. 2. Z jakého důvodu je počítáno s jednotkami prací kcal a ne J? 3. Jaké je složení slinovaného diamantového průvlaku? 4. Jakým způsobem lze zvýšit stueň tváření v redukčním očku nástroje?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO