Lepení v autoprůmyslu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce zpracovává literární studii o technologii lepení. Pojednává o výhodách a nevýhodách lepení, návrhu lepeného spoje, technologickém postupu lepení a rozdělení lepidel. Zmiňuje i některé materiály používané při stavbě karoserie a jejich vlastnosti. Zaměřuje se na oblast automobilního průmyslu a použití technologie lepení při stavbě karoserie. Porovnává původní a moderní technologii používanou při stavbě karoserie autobusu. V experimentální části se práce zaměřuje na vliv povrchové úpravy při lepení kovu na kov na výslednou smykovou pevnost.
The thesis presents a literature study of adhesive bonding technology. The work deals with the advantages and disadvantages of adhesive bonding, design of adhesive joints, technological processes of adhesive bonding and the division of adhesives. The thesis also discusses various materials used for the construction of car bodywork and their properties. The main focus of the work is on the use of adhesive bonding in the car industry, comparing traditional and modern technology used for the construction of bus bodywork. In the experimental part of the thesis, the aim is to reveal the influence of surface treatment on the resulting shear strength when employing metal to metal bonding.
Description
Citation
KREJČÍ, A. Lepení v autoprůmyslu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Ing. Jaroslav Purmenský, DrSc. (předseda) doc. Ing. Ladislav Daněk, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Heinz Neumann, CSc. (člen) doc. RNDr. Libor Mrňa, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Kudělka, Ph.D. (člen) Ing. Josef Pajer (člen)
Date of acceptance
2018-06-19
Defence
Student seznámil komisi s prezentací své bakalářské práce a výsledky experimentu. Zodpověděl otázky uvedené v oponentním posudku. Otázky komise k DP: 1 - V jaké oblasti se používají lepené spoje? 2 - Jaké jsou nevýhody lepených spojů? 3 - Co obsahuje postup lepení a které parametry jsou nejdůležitější? 4 - Jaké zkoušení je možné použít pro určení vad spojů? 5 - Jaké kvalfikace se používají u personálu na lepení?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO