Výroba součásti technologii tažení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Metody tažení jsou značně využívány ve strojírenské praxi pro minimální odpad materiálu, a tedy pro jeho velkou hospodárnost. Používají se v sériové i hromadné dopravě a tvářecí stroje pro tyto metody mají vysokou výkonnost. Tato práce je zaměřena na problematiku výroby plechových součástí metodou tažení. Popisuje jednotlivé druhy metod tažení a výrobu součástí rotačních tvarů se zaměřením na získání rozměrů polotovaru pro válcové výtažky.
Drawing techniques are extensively used in the engineering practice so that there is minimal waste of material and, therefore, its use is highly economical. They are used in the serial, as well as mass production and the forming machines for these techniques have high output. This thesis is focused on the issues of the production of sheet metal components by the drawing technique. It describes individual types of the drawing techniques and the production of components of rotary shapes focusing on the acquiring of dimensions of a semi-finished product for cylindrical cups.
Description
Citation
KONVIČNÝ, D. Výroba součásti technologii tažení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jindřich Špaček, CSc. (předseda) Ing. Kamil Podaný, Ph.D. (místopředseda) Ing. Eva Peterková, Ph.D. (člen) Ing. Vojtěch Staněk (člen) Ing. Miroslav Šlais, Ph.D. (člen) Ing. Marek Štroner, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-19
Defence
Bakalář seznámil zkušební komisi se svou bakalářskou prací. Odpověděl na dotazy oponenta a komise. Otázky: 1. Jak se ohřívá materiál při technologii tažení s ohřevem příruby? 2. Proč je počítáno při stanovení průměru rondelu se středním průměrem? 3. Používá se přidržovač u zpětného tažení?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO