Výroba výfukové trubky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce předkládá návrh technologie výroby výfukové trubky, jejíž polotovarem je trubka o průměru 76 mm a tloušťka stěny 2 mm z oceli 11 320. Na základě literární studie problematiky ohýbání bylo navrženo ohýbání navíjením s kuličkovým trnem a vyhlazovačem. Celá ohýbací sada bude upevněna na stroji ELECT 150. Zpracovaný postup výroby zahrnuje oříznutí po ohýbání na kotoučové pile s následným vložením hotového výrobku na paletu.
This work introduces a design of a technology of producing an exhaust pipe. It's semi-finished product is a pipe about a diameter of 76 mm, and the thickness of it's side made of steel 11 320 is 2 mm. Based on a literary study of problematics of bending there was designed bending by minding with a ball thorn and an exterminator. The whole bending set will be fixed to a machine ELECT 150. The procesed production process includes chopping after bending on a circular saw which is followed by insertion of a complete product on a pallet.
Description
Citation
FRŇKA, M. Výroba výfukové trubky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Milan Forejt, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Lidmila, CSc. (místopředseda) Ing. Jiří Tomášek, CSc. (člen) Ing. Jan Leimberger, CSc. (člen) Ing. Ivo Dohnal, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Jopek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-19
Defence
Student představil komisi svou práci, její výstupy a závěry a zodpověděl otázky oponenta. Dále byly studentovi položeny následující dotazy: 1. Vysvětlete použité veličiny a jejich jednotky v rovici 2.12. 2. Vysvětlete v práci použitý vztah 2.18, odkud byl vzat modul zpevnění D. 3. Vysvětlete použité rozměry na výkresech. 4. Z jakého polotovaru jste vycházel? 5. Jakým způsobem (metodou) byste svařoval daný dílec, uvedený na výkrese svarku.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO