Vliv provedení zateplení stavby pro rodinou rekreaci na výdaje spojené s jejím provozem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá vlivem provedení tepelné izolace rekreačního objektu na náklady spojené s užíváním této nemovitosti. Teoretická část práce se zaměřuje na popis zateplovacích materiálů, druhy zateplovacích systémů a tvorbu cen ve stavebnictví. V praktické části jsou navržena řešení tepelné izolace objektu v obci Pernink v Karlovarském kraji. Je stanovena kalkulace nákladů na provedení stavebních prací a vypočtena prostá návratnost investice a úspora budoucích nákladů spojených s užíváním stavby.
This diploma thesis deals with the impact of thermal insulation on expenses relateted to the operation of the weekend house. Theoretical part describes options of thermal insulation systems, insulation methodes, describes structural prices and costs. Practical part of this thesis describes heat costs on specific weekend house situated in Karlovy Vary region. Thermal insulations are designed in three different variants. Calculation of costs of every designed insulation systém is included in this thesis. In next part of thesis is calculated return of investment for every designed solution. In conclusion of the diploma thesis are compared impacts of thermal insulation on expenses ralated to the operation of the weekend house.
Description
Citation
HANYK, T. Vliv provedení zateplení stavby pro rodinou rekreaci na výdaje spojené s jejím provozem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) doc. Ing. Leonora Marková, Ph.D. (místopředseda) Ing. Josef Čech, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Klika, Ph.D. (člen) Ing. Andrea Pavlíková (člen)
Date of acceptance
2018-06-20
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou diplomovou prací na téma Vliv provedení zateplení stavby pro rodinou rekreaci na výdaje spojené s jejím provozem. Diplomant na otázky oponenta odpověděl. Komise položila otázky Jaké zdroje vytápění jsou použity, jak jste zohlednil rostoucí trend cen energií? Jakou variantu byste jako investor použil? Jsou zdravotně nezávadné? Jak byste nakládal s odpady vzniklími při realizaci? Diplomant na otázky odpověděl. Diplomant závěrečnou práci obhájil, obhajoba je hodnocena A.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO