Potenciál termického využití odpadu v ČR

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zabývá potenciálem energetického využití odpadu v ČR. První část se zabývá současnými způsoby nakládání s odpadem. V práci jsou shrnuty popisy jednotlivých metod a jejich klady a zápory. Další část se podrobněji věnuje metodám termického využití. Dále jsou popsány základy teplárenství a vliv termického využití na životní prostředí. Poslední část se zabývá teoretickým návrhem energetického celku pro energetické využití odpadu. Samotný návrh je založen na výpočtu potenciálu energie v odpadu.
Bachelor thesis is discussing the potential of energy use of waste in the Czech republic. First part is describing the current ways of dealing with the waste. The thesis includes description of each procedure and its positive and negative aspects. The next part is dedicated to methods of technical use. Then there are described the basics of heating industry and effect thermal use on the environment. The last part is dealing with theoretical idea of energetic complex for energetic use of waste. The idea itself is based on calculations of the potential of energy in the waste.
Description
Citation
STUDENÝ, V. Potenciál termického využití odpadu v ČR [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Marek Baláš, Ph.D. (předseda) Ing. Martin Lisý, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jan Fiedler, Dr. (člen) Ing. Jiří Škorpík, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Pavlů, Ph.D. (člen) Ing. Přemysl Kohout (člen) doc. Ing. Jan Hrdlička, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-20
Defence
Byly zodpovězeny otázky oponenta k závěrečné práci. Otázky členů komise k práci, které byly zodpovězeny: Co bude potřeba udělat s komunálním odpadem před jeho spálením? Počítal jste v práci s ročním grafem spotřeby tepla? Jaký je rozdíl mezi emisními limity a specifickými emisními limity? Co nastane, pokud se ZEVO dostane pod 65% využití odpadu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO