Čerpadla pro chemický a potravinářský průmysl a jejich vlastnosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce se zabývá čerpadly používanými v chemickém a potravinářském průmyslu. Tato čerpadla musí své specifické vlastnosti. První část práce je zaměřena na problematiku čerpadel v daném průmyslu, princip čerpadel, možné nepříznivé jevy a požadavky kladené na čerpadla v potravinářském nebo chemickém průmyslu. V druhé části je popsána aplikace čerpadla v technologickém celku a jeho vlastnosti.
This thesis deals with pumps used in the chemical and food industry. These pumps have their specific properties. The first part of the thesis is focused on the problems of pumps in the given industry, the principle of pumps, possible adverse phenomena and demands placed on pumps in the food or chemical industry. The second part describes the pump application in the technological unit and its properties.
Description
Citation
MALÍKOVÁ, V. Čerpadla pro chemický a potravinářský průmysl a jejich vlastnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jiří Pospíšil, Ph.D. (předseda) Ing. Petr Kracík, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Skála, CSc. (člen) Ing. Pavel Milčák (člen) Ing. Hana Lisá, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Moskalík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-20
Defence
Zodpovězeny otázky oponenta. V průběhu rozpravy bylo položeny tyto otázky: Co je to kavitace? U mnoha obrázků uvádíte, že jsou upraveny autorem. Jak moc jsou obrázky upraveny? Jak se nazývá energie média do které je transformována mechanická práce třením?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO