Environmentální a zdravotní zátěž z dopravy a možnosti jejich snižování v konkrétních podmínkách

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Na kvalitu ovzduší má vliv mnoho faktorů, jedním z nejvýznamnějších je doprava, zejména ta silniční. V této práci je porovnávána intenzita dopravy s počty/koncentracemi částic v ovzduší. Hodnocení je prováděno pro jednotlivé dny, týdny a měsíce, jednotlivé analýzy jsou zaměřeny zejména na město Brno. Kromě intenzity dopravy jsou koncentrace částic v ovzduší analyzovány v závislosti na meteorologických podmínkách (teplotě). V závěru práce jsou navrhnuta možná opatření, kterými lze snížit vliv dopravy na znečišťování ovzduší.
Air quality is affected by many factors, one of the most important is transport, especially road transport. In this thesis, the transport intensity is compared with number/concentrations of particulate matter in the air. The evaluation is carried out for days, weeks and months, analyses are focused mainly on Brno. In addition, the particulate matter concentrations are analysed depending on meteorological conditions (temperature). The conclusion is focused on the possible measures which can reduce the impact of transport on air pollution.
Description
Citation
DVOŘÁKOVÁ, D. Environmentální a zdravotní zátěž z dopravy a možnosti jejich snižování v konkrétních podmínkách [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Expertní inženýrství v dopravě
Comittee
doc. Ing. Aleš Vémola, Ph.D. (předseda) Ing. Josef Libertín, CSc. (místopředseda) Ing. Albert Bradáč, Ph.D. (člen) doc. Ing. Bc. Marek Semela, Ph.D. (člen) Ing. Michal Vintr, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Holcner, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Novotný (člen)
Date of acceptance
2018-06-19
Defence
Zodpověděla otázky oponenta i vedoucího závěrečné práce. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomantka závěrečnou práci obhájila. Uvažovala jste i jiné parkoviště? Jak byste postupovala vy, pokud byste dojížděla vozidlem? Jak se tváříte na systémy tohoto parkování?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO