Detailní projektování technologického pracoviště ve zvolené strojírenské firmě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na detailní projektování předmontážních pracovišť ve firmě v Olomouckém kraji, která se zabývá výrobou a montáží spotřebičů pro domácí i průmyslové využití. Práce krátce shrnuje současné rozmístění pracovišť a dále se podrobně zabývá novým situováním již stávajících i nově zavedených pracovišť do pevně daného prostoru haly. Součástí práce jsou kapacitní a finanční propočty a technicko-ekonomické zhodnocení.
The thesis is focused on detailed design proces of pre-assembly workplaces in an all-around appliance producing company situated in Olomoucký region. Thesis briefly depicts contemporary allocation of workplaces and then is closely aimed on new possibilities in allocation of both current and newly estabilished workplaces in a definitively set out hall space. Furthermore part of the thesis is dedicated to capacity and financial analysis as well as technical-economic evaluation.
Description
Citation
JURKA, A. Detailní projektování technologického pracoviště ve zvolené strojírenské firmě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
doc. Ing. Josef Chladil, CSc. (předseda) prof. Ing. Ildikó Maňková, CSc. (místopředseda) Ing. Vladimír Maixner, MBA (člen) Ing. Zdeňka Videcká, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Heralecký, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vratislav Kozák, CSc. (člen) Ing. Monika Horáková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-20
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise. V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Myslíte si, že je výhodné zavádět 3 směnný provoz? 2. Není výhodnější vybudovat supermarket pro lepší manipulaci? 3. Použil jste ve své práci simulační metody? 4. Není problém získat lidi do 3 směnného provozu? 5. Uvažoval jste i o ergonomii pracovníka? 6. Uvažoval jste o robotizaci pracovišť? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO