Technologický projekt pracoviště u dané strojírenské firmy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá technologickým projektem u dané strojírenské firmy, která se jmenuje MAXAREN s.r.o. Práce obsahuje teoretickou část o technologickém projektování, následně analýzu současného stavu firmy, kapacitní propočty, dispoziční řešení a technicko-ekonomické hodnocení. Propočty jsou vypočítány vzhledem k typizovanému produktu firmy. Dispoziční návrh, který je navržen v technologickém uspořádání, byl zhotoven pomocí kapacitních propočtů a optimalizací daných firmou. Z technicko-ekonomického hodnocení je patrné, že je investice vhodná.
The Master Thesis deals with technological project in the engineering company, that is named MAXAREN Ltd. The Thesis includes theoretical part about technological designing, analysis of the current status of the company, capacity calculations, layout and technical and economic assessment. The calculations are calculated based on the typical product of the company. The layout, that is designed in a technological arrangement, was made using capacity calculations and optimizations given by the company. It is clear from the technical a economic assessement that the investment is appropriate.
Description
Citation
SMRKAL, D. Technologický projekt pracoviště u dané strojírenské firmy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) doc. Ing. Jozef Majerík, Ph.D. (místopředseda) Ing. Karel Neužil (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen) doc. Ing. Vladimír Chalupský, CSc., MBA (člen) Ing. Jiří Bejtkovský, Ph.D. (člen) Ing. Janka Vydrová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-20
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Z jakého důvodu nejsou v layoutu výroby zahrnuty přípojnice energií a personál? 2. Jaké externí příležitosti má organizace (diskuze u SWOT analýzy)? 3. Jakým způsobem pečuje firma o stálé zákazníky? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO