Výroba záchytu pojezdu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce předkládá návrh technologie výroby záchytu pojezdu, který je vyráběn z konstrukční oceli S 235 JRC o velikosti výrobní série 6 000 ks/rok ve sdruženém nástroji. Na základě literární studie a výpočtů s nimi spojenými, byl navržen sdružený nástroj, který kombinuje střih a ohyb. Konstrukce nástroje byla uzpůsobena pro výrobu součásti ze svitků plechu. Nástroj je umístěn v ocelovém stojánku upnutém ve výstředníkovém lisu LEN 63C od výrobce ŠMERAL Trnava. Lis LEN 63C má jmenovitou velikost tvářecí síly 630 kN. Pro korozní odolnost je součást odstředivě zinkována. Součástí práce je také ekonomické zhodnocení navrhované technologie výroby.
This bachelor thesis presents a proposal for the production of trap capture, which is made from construction steel S 235 JRC with a production series size of 6 000 pieces a year in a combined instrument. Based on a literary study and the calculations associated with them, a combined instrument has been designed to combine shearing and bending. The design of the instrument was adapted to produce of a sheet metal roll component. The instrument is placed in a steel stand clamped in an eccentric press LEN 63C by ŠMERAL Trnava. The LEN 63C has a nominal forming force of 630 kN. For corrosion resistance the component is zinc-coated. Part of the thesis is also an economic evaluation of the proposed production technology.
Description
Citation
BARTÁK, J. Výroba záchytu pojezdu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Lidmila, CSc. (předseda) prof. Ing. Milan Forejt, CSc. (místopředseda) Ing. Miroslav Jopek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Libor Pantělejev, Ph.D. (člen) Ing. Radek Zavadil (člen) Ing. Vojtěch Staněk (člen)
Date of acceptance
2018-06-20
Defence
Student prezentoval výsledky své bakalářské práce a odpovídal ná následující otázky komise: 1. Co znamená ve značení oceli S 235 JRC písmeno C? 2. Co chybí na výkrese střižníku z hlediska konstrukce? 3. Vzhledem k uvedeným velikostem lisů v práci. Existují i větší lisy než uvádíte v práci? 4. Je možné stříhat plech dle nákresu na obr. 9? 5. Jaký je využíván podavač? Je tam zakládací doraz?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO