Výroba háku okapového žlabu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce předkládá návrh technologie výroby háku okapového žlabu, který bude vyráběn z ocelového plechu 11 321 o tloušťce 5 mm. Na základě variantního řešení vhodných technologií byla navržena výroba ve sdruženém nástroji stříháním a ohýbáním, ke které byly provedeny technologické a konstrukční výpočty. Byl navržen nástroj, který vyděruje a ohne výslednou součástku ve 3 krocích. Dle hodnoty celkové síly byl pro výrobu navrhnut výrobní lis HMG 100 od firmy TVARtech – stroje. s.r.o., do kterého bude materiál odvíjen pomocí linky na zavádění svitků od firmy Coiltech.
This bachelor thesis introduces a gutter hook technology production design made of 5 mm thick 11 321 steel sheet. Progressive die tool shearing and bending was chosen as the best production technology. Technology and structure calculations were done for this method. A three step hole punching bender tool has been designed. HMG 100 press produced by TVARtech company – stroje s.r.o. with a coil feeding line by Coiltech company was chosen for production in accordance with the power requirements.
Description
Citation
ŠOBÁŇ, J. Výroba háku okapového žlabu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Lidmila, CSc. (předseda) prof. Ing. Milan Forejt, CSc. (místopředseda) Ing. Miroslav Jopek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Libor Pantělejev, Ph.D. (člen) Ing. Radek Zavadil (člen) Ing. Vojtěch Staněk (člen)
Date of acceptance
2018-06-20
Defence
Student prezentoval výsledky své bakalářské práce a odpovídal ná následující otázky komise: 1. Je materiál 19 436.3 vhodný z hlediska pevnosti, jak byl tento materiál tepelně zpracován? 2. Kde jsou v ekonomickém zhodnocení započítané odvody na sociální a zdravotní pojištění? 3. Co by obsahovala výrobní linka a jak by probíhala daná výroba od počátku až do konce? 4. Jakou funkci má podavač?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO