Technologie rovnání polotovarů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tématem bakalářské práce je vytvoření všeobecného přehledu postupů pro rovnání polotovarů, a to jak za pomoci metod ručních, tak i strojních. Práce podává informace o principech této technologie, zabývá se ukázkami použití a předkládá výčet výhod a nevýhod daných postupů na základě průzkumu literatury a internetu. Projekt se taktéž zabývá stručným rozdělením strojů a nástrojů pro dané technologie.
The main aim of this thesis is to create a general overview of processes that are applied in straightening semi-finished products. These processes include manual methods as well as mechanical ones. This work also informs about advantages and disadvantages of these processes based on published researches. This paper is supposed to give a basic overview of categories of machines and tools that are used in certain straightening technologies.
Description
Citation
SIKORA, M. Technologie rovnání polotovarů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Ing. Stanislav Rusz, CSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Rumíšek, CSc. (místopředseda) Ing. Jan Řiháček, Ph.D. (člen) Ing. Michaela Císařová, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Šlais, Ph.D. (člen) Ing. Marek Štroner, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-20
Defence
Student seznámil komisi se svojí prací, jejími výstupy a závěry a zodpověděl dotazy oponenta. Komise dále studentovi položila následující otázky: 1. Na základě čeho se určí správná teplota při rovnání plamenem ve vztahu k materiálu? 2. U obr. 5 - je adekvátní rozdělení rovnání na ruční a strojní? 3. Na základě čeho dochází k rovnání u obr. 15?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO