Optimalizace a inovace ve vytápění pomocí tepelných čerpadel

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zabývá tepelnými čerpadly, jejich popisem, srovnáním a následným zhodnocením vytápění modelového domu. V první části je provedena rešerše, která popisuje na jakých principech tepelná čerpadla fungují a jak se odlišují. V druhé části je popsán modelový dům. Jsou vypočítány jeho tepelné ztráty. Pro dva vybrané typy tepelných čerpadel je spočítána návratnost investic.
The Bachelor’s Thesis adresses heat pumps, its description, comparison and assessment of heating of the model house. In the first part the research is done. The research describes on what principles the heat pump works and how they differ. In the second part, the model house is described. Heat losses are calculated. For two types of heat pumps are calculated returns on investments.
Description
Citation
PETR, J. Optimalizace a inovace ve vytápění pomocí tepelných čerpadel [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jiří Pospíšil, Ph.D. (předseda) Ing. Petr Kracík, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Skála, CSc. (člen) Ing. Pavel Milčák (člen) Ing. Hana Lisá, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Moskalík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-20
Defence
Otázky oponenta byly zodpovězeny. Během rozpravy byly položeny tyto otázky: Je nutné pro použití kondenzačního kotle také upravit topný systém? Existují nějaké překážky pro instalaci TČ voda-voda v hustě zastavěných/městských oblastech? Jaký topný fakto je uvažován u posuzovaných TČ?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO