Hodnocení interního prostředí podniku a návrhy na zlepšení současné situace

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na hodnocení vnitřního prostředí podniku DOLP, s.r.o. Interní analýza je založena zejména na využití nástrojů strategické a finanční analýzy vycházející ze zdrojů poskytnutých analyzovanou společností (interní materiály, finanční výkazy). Práce je rozdělena do tří částí. První část se zabývá teoretickými východisky vybraných nástrojů interní analýzy, ve druhé části je provedena analýza zvoleného podniku a v poslední části jsou navržena opatření vedoucí ke zlepšení stávajícího stavu vycházející z provedených analýz.
Bachelor thesis is focused on interface of company DOLP, s.r.o. Intern analysis is based on utilization of strategical tools and financial analysis which are outgoing from resources provided by the company (intern materials, financial statements). This thesis is divided into three parts. First part is focused on theoretical basis, of the chosen analytical tools, in the second part is made an analysis of the chosen company and in the last part are mentioned improvements fand suggestions for better running of the bussines based on the conducted analysis.
Description
Citation
ŠPLÍCHAL, M. Hodnocení interního prostředí podniku a návrhy na zlepšení současné situace [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Ekonomika a procesní management
Comittee
doc. Ing. Robert Zich, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Josef Sedlák, Ph.D. (místopředseda) Ing. Markéta Kruntorádová, Ph.D. (člen) Ing. et Ing. Pavel Juřica, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Mráček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-20
Defence
otázky vedoucího - zodpovězeno v plném rozsahu Ing. Kruntorádová - Kdo je typickým zákazníkem Vaší analyzované společnosti? - zodpovězeno s výhradami Ing. Kruntorádová - K čemu bude sloužit návrh, že jste doporučil zápis do registru dlužníků? - zodpovězeno s výhradami Ing. Kruntorádová - Jaká další kriteria bonity jsou zohledněna kromě náhledu do registru? - zodpovězeno s výhradami Ing. Kruntorádová - Jaká kritéria byste mohl použít u fyzických osob? - zodpovězeno s výhradami Ing. Kruntorádová - Jaká je ziskovost zakázky v procentech? - zodpovězeno s výhradami Ing. Kruntorádová - Když dáte faktoring, o kolik procent se ziskovost té zakázky sníží? Kolik Vás ten faktoring vlastně stojí? - zodpovězeno s výhradami doc. Zich - Cílem bakalárské práce je provedení analýz interního prostředí. Poměrně velká část je věnována poměrně špatně provedeným analýzám externího prostředí. Proč? - zodpovězeno s výhradami doc. Zich - Jaký je relevantní závěr plynoucí z externích analýz? - zodpovězeno s výhradami doc. Zich - Kde v předchozích analýzách najdu, že ty ceny rostou? Kde v práci analyzujete růst ceny materiálů? - zodpovězeno s výhradami doc. Zich - Proč citujete Kotlera jako autora hodnotového řetězce? - zodpovězeno s výhradami doc. Zich - Další záležitost k formálním věcem. Zcela Vám chybí uvádění zdrojů v analytické části, např. informace o společnosti. Neprokázal jste schopnost udělat kvalitní analýzu. Jak se k tomu vyjádříte? - zodpovězeno s výhradami doc. Zich - Analýza hodnotového řetězce - co je jejím cílem? - zodpovězeno s výhradami doc. Zich - SWOT analýza má vypadat jak? - zodpovězeno s výhradami doc. Zich - Vy studujete obor, který je zaměřen na oblast výrobních firem. Kde v těch návrzích je vazba mezi doporučeními a změnami hodnotového řetězce? - zodpovězeno s výhradami O hodnocení práce se hlasovala, celkově tedy práce za E prošla s hodnocením 3 ku 2
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO