Zhodnocení obecního majetku v čase

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Předmětem diplomové práce „Zhodnocení obecního majetku v čase“ je zvolení nejvhodnější varianty financování investičního projektu. Projekt řeší přestavbu stávajícího nevyužívaného Domu služeb na Komunitní dům seniorů. V teoretické části práce je řešeno fungování veřejné správy a územní samosprávy, veřejné a smíšené statky. Rozpočet obce a příjmy územních rozpočtů. Dále je zmíněno financování projektů, dotační tituly a příprava a realizace projektu. V praktické části jsou řešeny způsoby financování investičního projektu s využitím bankovních produktů, kde je v jednom případě využito i čerpání státní dotace. Ve výpočtech je zohledněn příjem z regulovaného a tržního nájemného. Varianty jsou porovnány za účelem zjištění nejvhodnější varianty financování pro tento projekt.
The aim of thesis "Appreciation in municipal property over time" is the selection of the most suitable variant of financing the investment project. The project solves the reconstruction of the existing unused House of Services at the Community House of Seniors. The theoretical part of the thesis deals with the functioning of public administration and territorial self-government, public and mixed goods. Municipal budget and revenues of territorial budgets. Furthermore, project funding, grant titles and project preparation and implementation are mentioned. The practical part deals with ways of financing an investment project using bank products, where the use of state subsidy is also used. The calculations take into account income from regulated and market rents. Variants are compared to find the most appropriate funding option for this project.
Description
Citation
SÝKORA, O. Zhodnocení obecního majetku v čase [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) Ing. Lubomír Weigel, CSc. (místopředseda) Ing. Michal Novotný, Ph.D. (člen) Ing. Monika Doležalová (člen) Ing. Tomáš Matras (člen)
Date of acceptance
2018-06-21
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací, na téma: Zhodnocení obecního majetku v čase. Závěrečnou práci obhajoval srozumitelně. Z jeho přednesu bylo patrné, že k řešeným úkolům přistupoval zodpovědně. Na otázky komise odpověděl. Na doplňkové otázky od oponenta závěrečné práce diplomant odpověděl. Ing. Michal Novotný, Ph.D., položil otázku: Kolik je rozpočet obce? Jaké je kapacita tohoto domu? Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomant svou závěrečnou práci obhájil. Obhajoba: B
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO