Návrh na zlepšení systému vymáhání pohledávek u podnikatele

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na vymáhání pohledávek v XYZ, s. r. o. Nejprve jsou vymezeny základní pojmy z právního, účetního, ekonomického a daňového hlediska. V analýze současného stavu jsou informace o podnikatelském subjektu a analýza pohledávek včetně jejich zajištění a vymáhání. Na základě zjištěných nedostatků jsou navržena reálná opatření, která by mohla vést ke zlepšení situace v oblasti pohledávek.
This bachelor thesis deals with the recovery of claims in XYZ s.r.o. Basic terms are explained initially, focusing on the legal, accounting, economy and tax point of view. Analysis of current status provides information about the commercial entity and a breakdown of the claims, including their security rights and recovery. Based on the findings, there are recommendations provided in order to possibly improve the state of claim recovery.
Description
Citation
SMRŽOVÁ, P. Návrh na zlepšení systému vymáhání pohledávek u podnikatele [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (předseda) Mgr. Jiří Pospíšil (místopředseda) doc. Ing. Marie Pavláková Dočekalová, Ph.D. (člen) Ing. Lenka Zábojová (člen) Ing. Lucie Folprechtová (člen)
Date of acceptance
2018-06-21
Defence
otázky oponenta - odpovězeno Ing. Zábojová - Z jakého důvodu jste ve své práci navrhla tak nízký úrok z prodlení v případě pohledávky po splatnosti - částečně odpovězeno Ing. Zábojová - Prováděla jste analýzu pohledávek z hlediska identifikace konkrétních odběratelů po splatnosti - odpovězeno Ing. Zábojová - Má analyzovaná firma ve své evidenci i nějaké pohledávky, kde již bylo zahájeno soudní řízení - odpovězeno Ing. Folprechtová - Měla jste přístup i k účetní závěrce za rok 2017 - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO