Nový koncept řešení světlovodiče – 2K systém

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Práce se věnuje návrhu koncepčního řešení dvoukomponentního světlovodiče s použitím dostupných materiálů, běžně používaných pro výrobu komponent světlometu, s důrazem na jednoduchost celého řešení. Výsledkem je výroba prototypu a následné testování jeho funkčních parametrů s využitím standartních zařízení pro měření fotometrických veličin.
The paper target is design of a conceptual solution of a two-component light-guide with the use of available materials, commonly used for the production of headlamp components, emphasizing the simplicity of the whole solution. The result will be in production of a prototype and the subsequent testing of its functional parameters using standard equipment for the measurement of photometric quantities.
Description
Citation
FILIP, V. Nový koncept řešení světlovodiče – 2K systém [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výroba automobilových světel a technických svítidel
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Josef Sedlák, Ph.D. (člen) prof. Ing. Jozef Kaiser, Ph.D. (člen) Ing. Bohuslav Lysa (člen) Ing. Jaroslav Schwarz (člen) RNDr. Marek Olivík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-22
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: 1.Tab. 6, jaká byla geometrie experimentu a umístění fotometru? 2. S ohledem na možnou systematickou chybu, byl experiment v integrátoru opakován, je možné jej statisticky vyhodnotit? 3. Na základě čeho byly navrženy zámky u 2K světlovodu? 4. Je možné navrhnout, jak se musí změnit geometrie uvnitř 2K světlovodu, aby byla účinnost vyšší? Jaké budou další kroky ve vývoji? 5. Je možné srovnat spektrální propustnost jednotlivých materiálů (PC, PP, PMMA, PMMI) a jejich indexy lomu? V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. K čemu slouží nátěr na kouli při testech kulového integrátoru? 2. Uvedtě měřítko pro spektrální popustnost. 3. Který z materiálu, které uvádíte je lepší z hlediska indexu lomu? Je lepší větší nebo menší index lomu? 4. Jaký materiál měl lepší teplotní odolnost? 5. Co způsobilo tak velké snížení účinnosti? 6. Jak by se dalo přehřívání řešit jinak? 7. Jakým goniofotometrem jste to měřil? Kolik se používalo fotometrických rovin? 8. Jak je definována účinnost? 9. V kulovém integrátoru jste měřil celé svitidlo? V případě že na, jak můžete uvažovat účinnost pro celý svítidlo? 10. Jak jste řešil korekční chyby odrazu? Byla použita normální žárovka? 11. Jaké budou další výstupy z Vaší práce? Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO