Hodnocení výkonnosti podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato diplomová práce je zaměřena na hodnocení výkonnosti společnosti ZLOMEK, s.r.o. v letech 2012-2016. V první části jsou definovány základní pojmy a teoreticky popsány metody měření výkonnosti podniku. Ve druhé části je provedena strategická a finanční analýza, jejíž výsledky jsou porovnány s dvěma blízkými konkurenty a oborovými průměry. V závěru práce jsou vypracovány návrhy na zlepšení.
This diploma thesis is focused on an assessment of the efficiency of the company ZLOMEK, s.r.o. in 2012-2016. The first part defines the basic concepts and describes methods of measuring the efficiency of companies in general. The second part carries out a strategic and financial analysis of the ZLOMEK company. Its results are then compared with two close competitors and industry averages. The end of this thesis suggests potential improvemens that ZLOMEK can implement.
Description
Citation
PERNICOVÁ, L. Hodnocení výkonnosti podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
prof. Ing. Mária Režňáková, CSc. (předseda) doc. Ing. Eva Lajtkepová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Svirák, Ph.D. (člen) Ing. Jana Gláserová, Dr. (člen) doc. Ing. Marie Pavláková Dočekalová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-13
Defence
otázky oponenta - odpovězeno docentka Lajtkepová - Čím si vysvětlujete, že průměrná měsíční mzda ve vybraném podniku do roku 2014 rostla, a poté začala výrazně klesat? - částečně odpovězeno docentka Lajtkepová - Jaké konkrétní firemní benefity vybraná společnost svým zaměstnanců poskytuje? - neodpovězeno inženýrka Gláserová - Jak by firma mohla snížit vlastní kapitál a k čemu by to vedlo? - neodpovězeno inženýrka Gláserová - Co je to nerozdělený zisk minulých let? - částečně odpovězeno inženýrka Gláserová - Výkazy v plném rozsahu a rodinná společnost, lze tyto dva pojmy spojit? - neodpovězeno inženýrka Pavláková Dočekalová - Definujte pojem "vysoká míra nezaměstnanosti" na Hodonínsku. - neodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO