Daňové ztráty z hazardního průmyslu v ČR

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato diplomová práce je zaměřená na problematiku daňových rájů v oblasti hazardního průmyslu, mezinárodní daňové plánování a tím spojené daňové úniky. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy, boj proti daňovému plánování a popsané systémy vybraných států konkrétních offshore jurisdikcí a jejich charakteristické prvky. Praktická část kvantifikuje důležitost a vliv těchto jednotlivých prvků na příliv a odliv daňových rezidentů daného území užitím statistických metod. Jejím výstupem jsou i možná doporučení Ministerstvu financí ČR pro zefektivnění současného daňového systému a loterijního zákona.
Thesis deals with tax haven topic taking part in the gaming industry, international tax planning and tax losses related. In the theoretical section, definitions and anti-tax evasion strategies are introduced; and overview of particular countries solution with its features is outlined. The application section quantifies effect of these particular features on increase/decrease of tax residents count using statistical methods. Findings consist also of recommendations for tax code improvement and gaming law enhancements for Ministry of Finance in Czech Republic.
Description
Citation
SKLÁDANÁ, S. Daňové ztráty z hazardního průmyslu v ČR [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
prof. Ing. Drahomíra Pavelková, Dr. (předseda) doc. Ing. Anna Fedorová, CSc. (místopředseda) Ing. Pavel Svirák, Dr. (člen) doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen)
Date of acceptance
2018-06-13
Defence
otázky vedoucího - odpovězeno otázky oponenta - odpovězeno Prof. Pavelková - Jaký je Váš názor, zhoršila se situace z hlediska černého hazardu zavedením nových přísnějších zákonných opatření - odpovězeno Ing. Luňáček - Ve Vaší diplomové práci jste provedla i statistické zpracování, je správné sestavit návrhy v diplomové práci v návaznosti na výsledek statistického testu s věrohodností 6% nebo 12% - částečně odpovězeno Ing. Luňáček - Vaše statistické testy jste stavěla pouze na dvou faktorech - daně a účetnitví; neměla byste to hodnotit i z makroekonomického pohledu - částečně odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO